Oorlog op de flank by NIMH / Dag en Nacht Media

Oorlog op de flank

Oorlog op de flank vertelt het militaire verhaal van de bevrijding van Nederland. Van D-day op de stranden van Normandië tot de overwinning en nasleep van de oorlog. Van juni 1944 tot en met september 1945.

Elke maand volgen we de militaire opmars van de geallieerden. We horen over de offers die zijn gebracht, over de geleden verliezen en gewonnen slagen. Met uiteindelijk de overwinning voor de geallieerden en de bevrijding van Nederland!

Oorlog op de flank is geproduceerd door Dag en Nacht Media in opdracht van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie, het kennis- en onderzoekscentrum over de Nederlandse militaire geschiedenis. De podcast is onderdeel van de multimediale ode aan de vrijheid, kijk daarvoor ook op www.75jaarvrij.nl, en is mogelijk gemaakt door het DOSCO ontwikkelingsfonds. Dank ook aan het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Verteller: David Lucieer

Research: Marco Middelwijk,

Projectleider NIMH: Lianne van den Doel

Tekstschrijver: Christ Klep

Productie en editing: Anne Janssens van Dag en Nacht Media

Audiovormgeving: Studio Kloaq


75 jaar bevrijding

2019 en 2020 vormen bijzondere jubileumjaren: we vieren 75 jaar bevrijding van Nederland! Het NIMH lanceert elke maand een nieuwe digitale bevrijdingskrant op www.75jaarvrij.nl waarin de opmars wordt gevolgd met podcasts, artikelen, minidocumentaires en interviews.

Kategorie: Bildung
 • 16 
  - De epiloog van de bevrijding
  Tue, 01 Sep 2020
 • 15 
  - De oorlog in het Verre Oosten
  Sat, 01 Aug 2020
 • 14 
  - De oorlog in de West
  Wed, 01 Jul 2020
 • 13 
  - Juni 1945: Een rommelige ontknoping
  Mon, 01 Jun 2020
 • 12 
  - Mei 1945: Het eindspel
  Fri, 01 May 2020
Weitere Folgen anzeigen

Weitere bildung-Podcasts

Weitere internationale bildung-Podcasts